Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Καγιέν....το διαιτητικόν


Αμερικάνοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση πιπεριού καγιέν κόβει την όρεξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα φυσικό διαιτητικό "εργαλείο". Το πιπέρι καγιέν είναι η σκόνη αποξηραμένων πιπεριών τσίλι και, σύμφωνα με την έρευνα, η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας στην καθημερινή διατροφή, είναι πιθανό να βοηθήσει όσους προσπαθούν να μειώσουν την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν και να ελέγξουν το βάρος τους.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue στην Ινντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίο διαπίστωσαν ότι η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές και στο πιπέρι την χαρακτηριστική γεύση, η καψακαΐνη, μπορεί να ελαττώσει την όρεξη και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων. Όπως επισημαίνουν βέβαια οι ερευνητές, εκείνοι που οφελούνται περισσότερο από την κατανάλωση του καγιέν, και τους κόβεται η όρεξη είναι όσοι δεν συνηθίζουν να τρώνε καυτερές τροφές.

...Άρθρο από το ΒΗΜΑ Science.

2 σχόλια:

  1. Τι να πω...τρώω τα καυτερά αλλά η όρεξη δε λέει να μειωθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xxx! Kala den einai kai panakeia....
    Den peirazei omws! Oreksi simainei ygeia! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...